ton de klusjesman,wat kan hij hiervan genieten.deze week heeft hij veel werk verzet.Zaterdagmiddag heeft Ton geprobeerd om het afvoerputje van een van de douches te maken Dat bleek een hele klus te zijn maar nu past de tegel niet meer en moet er een tegelzetter komen.Een makkie was een gat boren voor het gas.Nadat de juste boor er was vergde dat niet veel tijd en het past.Ondertussen ben ik gaan winkelen in Carfour Tegen 5 uur begon het wel erg donker te worden ,maar pas om 7 uur toen we net thuis waren brak de bui los:zaterdagavond bleek dat het dak van de douche toch wel heel lek te zijn:het was net 3 keer gemaakt in 3 weken tijd.We hebben in de douche voorzorgsmaatregelen genomen zodat er geen kortsluiting kon ontstaan zie foto(er is die avond erg veel regen in de bergen gevallen waardoor 1 rivier met een modderstroom stroomde helaas stonden er huizen in de weg De tuinen met zwembad zijn dus helemaal vol met modder Dat wordt een mooi schoonmaakklusje Nee hoor niet voor Mister Ton)Zondag kwam er een nieuwe man voor het dak en toen hij met het voorstel kwam om het dak helemaal te vernieuwen en Ari toestemming had gegeven bleek de winkel dicht te zitten Het was nl. zondag Helemaal vergetenHij kon ook op de maandag.Ton is zondag nog verder gegaan met het maken van een filter voor de motor van het zwembad.Na een speurtocht naar oorringen is het hem toch gelukt om hem dicht te krijgen Daar is veel denkwerk aan vooraf gegaan Dat kunnen jullie je wel voorstellen.De maandag was hier een drukte van belang: Ton moest vroeg op want de dakdekkers kwamen om 8 uur en gingen toen eerst de spullen halen.Om 9 uur kwamen Kobi en ketut ( deze was heel erg blij dat hij in een mum van tijd nu goed het zwembad kon stofzuigen.)Met de werkmensen heeft Ton afgesproken dat ze 1/2 van hun geld kregen nadat ze klaar waren en nadat er een bui overheen was gekomen en alles dicht blijkt te zitten de andere helft.Ze hebben hard gewerkt want om 3 uur was het dak klaar.De oude pannen eraf en zink erop.Ton als een echte werkopzichter heeft zelfs foto's van het dak genomen nadat hij op een bamboe ladder was geklommen.Helaas heeft het tot nu nog niet geregendHet is nu dinsdagavond.
Maandag hebben we weer gewandeld in de buurt van Banjar waar die rivier zoveel schade heeft aangericht.We zouden een korte wandeling maar maar het werd een tocht van 2 1/2 uur in felle zon Voor mij iets te lang want net 500 meter voor het huis van Dolf ben ik gestruikeld en gevallen deels tegen een muur aan:neus kapot ( mede door de bril) knie een beetje geschaafd ,en de rechterpols gekneusd.Het gaat nu na 2 dagen weer goed alleen de arm pols en hand zijn heel dik geworden.Toen ik bij Dolf aankwam heeft iedereen mij geholpen om betadine erop te doen.Na ongeveer 30 min kwam ik er achter dat ik mijn bril niet meer had.Joop die bij mij liep toen ik struikelde is hem gaan halen en gelukkig lag hij er nog.Weer een zorg minder.Heb maandagnacht heel goed geslapenen ik heb het vandaag rustig aangedaan.Wel heb ik geprobeerd om even te scooteren en dat lukt wonderwel met bijna geen pijn.Het gaat de goede kant op.Ton is vanmiddag nog wezen klussen in Pemeron.Daar schiet het werk nu ook op.( problemen blijven hier op Bali altijd bestaan)Morgen ga ik met Dolf en Diny een huis bekijken en dan komen ze hier lunchen Heel gezellig We hebben na 5 weken veel regen nu eindelijk veel zon lekker Daar komen we voor toch. Groetjes Tot de volgende keer

Tevens goede zaken voor de poli een eerste hulp; je moet wel een beetje uitkijken Theetje.Vorig jaar Ton met z'n schouder en nu jij in de lappenmand. Pols en arm maar als ik het goed begrepen heb gaat het wel weer.Het is hier heerlijk weer. 20 graden onder 0 's-nachts en overdag min5 met volop zon.
Dus tijd voor de elfstedentocht-koorts.
Jullie genieten nog een maandje en dan zien we jullie wel weer!
Poekie Ajam? of kennen jullie die Indonesische groet niet?
ite.